Når det snør fra nettskyen: Sikkerhet i en post-PRISM-verden

snowdenEn av utfordringene i nettskyen er lange og kompliserte leverandørkjeder som gjør det vanskelig å vite hvor dataene er på et hvert tidspunkt, og tilsvarende vanskelig å stille noen til ansvar dersom uønskede hendelser inntreffer.
Videre har Snowden-avsløringene fra noen måneder tilbake gjort at mange som tidligere ikke var bekymret for sikkerheten i nettskyen har fått et nervøst drag over ansiktet. Er dette et lite “jordskjelv” som bør endre hvordan vi ser på skysikkerhet – eller er det business as usual fremover? Hva har egentlig blitt avslørt? Var dette noe vi visste allerede? Hva betyr det for våre risikovurderinger at leverandører av krypto har bygd inn bakdører som er ment for NSA? Har tilliten til skyen fått seg en knekk, og hva betyr i så tilfelle det? Hvordan kan den bygges opp igjen?

Disse temaene belyses på medlemsmøtet som arrangeres 7. november av Dataforeningen og Cloud Security Alliance Norge. Det er gratis å delta for medlemmer av Dataforeningen og medlemmer av CSA!

Se her for program og påmelding: http://www.dataforeningen.no/naar-det-snoer-fra-nettskyen-sikkerhet-i-en-post-prism-verden.5312368-136069.html?id=5312368&cat=136069