Maskinlæring – er det så fali’ a?

Maskinlæring later til å ha gjort fantastiske fremskritt på mange områder, noe som har ført til mye heseblesende pressedekning om “Kunstig Intelligens”, hvor dyp læring har blitt opphøyet til noe som mest av alt minner om magi i offentlighetens øyne.

Maskinlæring, og spesielt avarten kjent som dyp læring, er imidlertid ikke magi. Maskinlæring har blitt så populært at til tross for at det fortsatt skorter på forståelse i mange miljøer, hauses det opp og tas i bruk i et eksplosjonsartet tempo.

7. oktober kommer Dr. Gary McGraw til NTNU i Trondheim for å holde gjesteforelesningen “Security engineering for machine learning“. Han vil presentere en taksonomi av kjente angrep på maskinlæring, og presentere resultatene av en trusselmodelleringsprosess for maskinlæringssystemer generelt. Han vil også presentere et utvalg av de viktigste truslene mot maskinlæring.

  • Tid: Fredag 7. oktober, 10:15-12:00
  • Sted: Auditorium S4, Sentralbygget Gløshaugen.

Forberedelse er ikke nødvendig, men besøk gjerne Berryville Institute of Machine Learning hvis du vil vite mer!