Innebygd sikkerhet i programvare – Dypdykk i BSIMM (del 0)

indexPå utallige oppfordringer skal vi fremover bruke litt tid på å beskrive detaljene i Building Security In Maturity Model. BSIMM er et rammeverk med mål og aktiviteter som brukes i for å integrere sikkerhet i programvare mens den bygges, basert på praksiser som faktisk er i bruk. I Charles Dickens’ ånd gjør vi det som en føljetong, men ettersom verden har gått litt framover siden Pickwick-klubben, hadde vi tenkt å la dere lesere få være med å bestemme rekkefølgen på det som presenteres.

Som mange sikkert husker, tar BSIMM utgangspunkt i et programvaresikkerhetsrammeverk (Software Security Framework) som består av 4 domener som hver er delt inn i 3 praksiser. Hver av praksisene inneholder en rekke mål og aktiviteter som er benyttet blant programvareutviklende bedrifter, blant annet PayPal, Microsoft, F-Secure, Box, Zynga, Visa og Goldman Sachs. Alt etter hvilke aktiviteter som benyttes innenfor en bedrift, er det mulig å si noe om modenhetsnivået på programvaresikkerhetsarbeidet.

De 12 praksisene er tilgjengelige i tabellen under, bare klikk for å åpne en norsk beskrivelse av aktiviteter og mål i et nytt vindu.

Software Security Framework

Governance Intelligence SSDL Touchpoints Deployment
Strategy and Metrics Attack Models Architecture Analysis Penetration Testing
Compliance and Policy Security Features and Design Code Review Software Environment
Training Standards and Requirements Security Testing Configuration Management and Vulnerability Management

 

Se her for neste bloggartikkel om BSIMM.

BSIMM er lisensiert under CC BY SA-3.0