Vi vil muligens nesten aldri selge din informasjon…

Jeg legger merke til at Google fra 1. mars skal fjerne over 60 personvernregler og erstatte de med et sett som er enklere å lese. Vel og bra, men om reglene er mindre vage er jeg usikker på. Her er noen utvalgte sitater fra de nye reglene:

  • “Det er mulig at vi samler inn informasjon om tjenestene du bruker og hvordan du bruker dem.”
  • “Det er mulig at vi samler inn enhetsspesifikk informasjon (som f.eks. maskinvaremodell, operativsystemversjon, unike enhetsidentifikatorer, og informasjon om mobilnettverket, herunder telefonnummer)”
  • “Når du bruker tjenestene våre eller ser innhold fra Google, kan det hende vi automatisk samler inn og lagrer bestemte typer informasjon i tjenerloggene”
  • Når du bruker en posisjonsaktivert Google-tjeneste, kan det hende at vi samler inn og behandler informasjon om din faktiske posisjon, som for eksempel GPS-signaler sendt fra en mobilenhet. “
  • “Det er mulig at vi samler inn og lagrer informasjon (herunder personopplysninger), lokalt på enheten ved bruk av mekanismer som for eksempel nettleserlagring (inkludert HTML 5) og programdatabuffere.”
  • “Det er mulig at vi kombinerer personlige opplysninger fra én tjeneste med informasjon (inkludert personlige opplysninger) fra andre Google-tjenester”
  • “Derfor kan det hende at vi ikke umiddelbart sletter kopier fra våre aktive tjenere eller fjerner informasjon fra sikkerhetskopisystemene våre når du sletter informasjon fra tjenesten.”

Kort sagt, her er det mye som Google muligens kan gjøre, og jeg reagerer på denne ordbruken. Selvfølgelig brukes denne informasjonen, hvorfor prøve å pakke det inn slik? De gamle reglene var kanskje litt mer omfattende, men man slapp denne hyppige bruken av “mulig” og “kan hende”.

Vilkåret under er en klassiker fra Google sine vilkår, og som fremdeles ser ut til å gjelde:

“Hvis Google blir involvert i en fusjon, et oppkjøp eller andre former for salg, vil vi sikre at alle personopplysninger forblir konfidensielle. Brukere som berøres av endringene, blir varslet før personopplysninger blir overført eller underlagt andre personvernregler.”

Altså, om Google blir kjøpt opp eller fusjonerer, skal de gi deg beskjed før alle personopplysningene dine overført til ny eier som kan gjøre hva som helst med dem. Her står det ingenting om at man kan for eksempel slette de i forkant eller reservere seg mot bruk.
For de som ikke vil lese gjennom vilkårene har Google laget en oppsummering hvor det står:

“Og vi kommer aldri til å selge personopplysningene dine eller dele dem uten din tillatelse (med unntak av sjeldne omstendigheter som for eksempel gyldige juridiske forespørsler).”

For en bedrift som prosesserer mangfoldige petabyte med data er kanskje ikke “sjeldne omstendigheter” særlig sjeldne likevel…

Les de nye reglene her: http://www.google.com/policies/

1 thought on “Vi vil muligens nesten aldri selge din informasjon…

Comments are closed.