AMS-sikkerhet i media

Utsnitt fra Tekst-TV
Utsnitt fra Tekst-TV

Risikovurderingen av AMS som vi har utført for NVE, har vekket interesse i flere norske medier den siste uka. Teknisk Ukeblad slo det opp som forsidesak, og NRK Trøndelag har hatt radiointervju og laget nyhetssak på nett.

Det er scenarioet med hackere som kan mørklegger større områder som trekkes fram, det som vi har omtalt som det verst tenkelige scenarioet i rapporten.

Dette, og flere andre scenarioer, vil være mulige i en framtidig AMS-infrastruktur, og det er viktig å ta de opp til vurdering når sikkerhetsløsningene skal planlegges.

Vi vil imidlertid minne om at dette først og fremst er en rapport til bruk av kraftbransjen slik at de kan forberede seg best mulig. Bransjen er tidlig ute med å ta tak i sikkerhetsutfordringene, og har gode forutsetninger for å gjøre fornuftige valg knyttet til teknologi og implementasjon framover.

Les saken hos Teknisk Ukeblad

Les saken hos NRK Trøndelag