Informasjonssikkerhets-julenøtter!

sans2Som årets lengste bloggtittelord indikerer, har vi lyst til å tipse om noen problemer du kan få bryne deg på i jula. Tradisjon tro kommer SANS med sin Holiday Hack Challenge, hvor du skal redde julenissen og fange slemmingen som har kidnappet ham (nei, dette er ikke akkurat samme plott som Snøfall på NRK). Her befinner vi oss i et nostalgisk point’n click eventyrspill ispedd sikkerhetsutfordringer, og dette er i det hele tatt veldig forseggjort. Anbefales!

 

puzzlebookDersom du er ute etter noe skikkelig krevende kan vi anbefale en bok med kryptonøtter som ble utgitt tidligere i år. Den heter The GCHQ Puzzle Book og er skrevet av kodeknekkere hos britisk etterretning på fritida (inntektene går til et godt formål). Bildet under viser én av oppgavene fra boka, og du finner flere slike med løsninger hos The Telegraph.

maze