Utsetter du ofte oppdatering av PCen?

PCer må oppdateres iblant, og dette krever gjerne omstart av alt – både med Windows og Mac. Så hvorfor trykker du egentlig “utsett” når du får beskjed om at det er på tide å starte PCen på nytt? Hypotesen min er at nettleseren har delvis skylda. Vi er redd for å miste alt vi har oppe. Redd for å måtte logge inn igjen mange steder. Mer redd enn vi er for risikoen ved å vente. Nettleseren er nok den mest brukte applikasjonen for de fleste av oss. Du kjenner kanskje til hvordan det er å ha en hel rekke faner åpne til enhver tid, og hvis de skulle forsvinne ville det være en stor jobb å komme i orden igjen – kanskje umulig, hvis du ikke husket hvor alle sidene kom fra.

Her kommer derfor en liten guide for deg som ønsker at en litt mer smertefri omstart. Slik at du kan redde alt du holder på med i Chrome, Internet ExplorerFirefox og Safari, og heller bare slappe av med en kaffe mens oppdateringene installeres ferdig – før du fortsetter der du slapp.

Sikkerhet og brukbarhet i skjønn forening

Brukbarhetstesting av digital tavleløsning
Brukbarhetstesting av digital tavleløsning på sykehus: Kan potensielt sensitiv informasjon gjøres mer tilgjengelig?

Tirsdag 29. april i Trondheim skal undertegnede snakke på Dataforeningens fagmøte om et aktuelt tema: Er det i det hele tatt mulig å lage løsninger som er både sikre og brukervennlige?

I en rykende fersk forskningsartikkel publisert i tidsskriftet BMC Medical Informatics and Decision Making (fri tilgang), beskriver vi utviklingsarbeidet og resultatene fra eksperimentering med en digital tavleløsning for sykehus. Hvordan kan digitale tavler brukes til statusoppdateringer med potensielt sensitiv informasjon, men samtidig gjøre fordel av tavlens synlighet på en vegg som mange kan se?