Hvis det ikke finnes gratis lunsjer, hvorfor ditto apper?

Enkelte av de mest populære appene for Android er laget av firmaer som det ikke er mulig å finne ut noe om.

Som vi har skrevet om før, gis disse appene stor tilgang til telefonen (blant annet internett og tilgang til minnekort), og de kan i tillegg oppdateres ganske ofte (les: potensielt få inkludert ondsinnet funksjonalitet en stund etter at de har fått stor utbredelse). Ett eksempel er den populære SMS-applikasjonen Handcent, hvor det ikke er trivielt å finne ut hvem som står bak, annet enn at de holder til i Kina.

Her er det åpenbart ikke nok med en mekanisme som kontrollerer apper før de installeres; dette er nok et argument for mer fleksible sikkerhetsmekanismer som kan hindre apper fra å gjøre slemme ting, også etter at appen har blitt oppdatert. Dessverre virker det som om dette fortsatt blir noe for “spesielt interesserte”, ettersom debatten har dabbet av igjen. Hva skal til for å få saken på banen igjen? At en ny Murdoch-avis bruker slemme apper for å snoke i kjendisers privatliv?