Forsker Grand Prix!

Maria_B_Line_hjelmPå Byscenen i Trondheim, 25. september kl. 19, avholdes «norgesmesterskapet» i forskningsformidling, og vår egen Maria B. Line stiller til start med temaet “Smarte strømmålere – smartere hackere?”. For å kunne yte maks har hun den siste tiden ligget i hardtrening i skjermede omgivelser, og har bare i løpet av de siste tre ukene hatt en økning i forskning på mellom 10 og 12 prosent. Les mer i dette eksklusive intervjuet dagen før det hele braker løs.

Så Maria, har du noen taktikk på lager?

– Ja, jeg satser på å kjøre hardt ut fra starten for å psyke ut motstanderne, for deretter legge inn nådestøtet i finalerunden.

Vil det si at du har et hemmelig våpen på lur?

– Hehe, du vet, sier jeg det vil det ikke være hemmelig lenger.

Hva vet du egentlig om mostanderne dine?

– Jeg har brukt en del tid på videoanalyse av motstanderne, finkjemme alle svakheter og lage statistikk over de mest brukte argumentene. Forberedelser er alfa og omega.

Føler du at du har publikum i ryggen?

– Det regner jeg med, det har vært voldsom mobilisering de siste ukene, og fan-klubben har meldt at minst 1500 skal komme å støtte meg. Det har vært vanskelig å finne hotell til alle, men mange har satt opp telt i høyskoleparken. Det vil være T-skjortesalg ved inngangen, så synlige skal vi også være.

Imponerende, men det er mange som ikke har anledning til å komme også. Hvordan skal de kunne følge med?

– Hele konkurransen blir direktesendt over internett, så det er ingen grunn til å henge med leppa av den grunn. Bare gå inn på http://new.livestream.com/NTNU/forsker-grand-prix. Konkurransen blir også sendt på storskjerm mange steder har jeg hørt.

Blir du skuffet om det ikke blir noen topp-plassering?

– Man kan aldri ta seieren på forskudd. Cup er cup og alt kan skje, men jeg stiller godt forberedt og kommer til å fokusere på de viktigste arbeidsoppgavene, kjøre mitt eget løp så godt jeg kan. Holder det ikke, er det bare å satse enda hardere til neste år.

Da kan vi bare ønske deg lykke til i morgen, har du noe du vil si til dine kjære mens vi er “på lufta”?

– Ja, tusen takk for all støtte jeg har fått fra venner og familie. Når jeg kommer hjem etterpå blir det fest!

 

Årets vinner skal konkurrere mot vinnerne fra Universitetene i Oslo, Tromsø, Bergen, Agder/Telemark og Stavanger i den nasjonale finalen i Oslo 28. september.

NB: Redaksjonen har tatt seg frihet til å redigere intervjuet og bildematerialet.