Transatlantic Science Week – verdens korteste uke

WashingtonDC

Vi deltok denne uken på Transatlantic Science Week som ble arrangert av den norske ambassaden, Forskningsrådet, Kunnskapsdepartementet og Justisdepartementet i Washington DC 12.-13. november.

For oss som er vant til UKA, virker to dager som litt kort for noe som skal kalles “week”, men mange interessante foredrag og folk hadde blitt presset inn på den tilgjengelige tiden. Både den nye Kunnskapsministeren og Justisministeren kastet glans over åpningen, og i de parallelle sesjonene som fulgte var det mulighet for å bli oppdatert på både krig, fred og MOOCs. Spesielt sesjonen på “Trust and Security in Resilient Societies” var interessant, hvor J. Peter Burgess fra PRIO først forklarte oss at “trust” (mer eller mindre) fyller gapet mellom det vi har av tilgjengelig informasjon og den allmektige, etterfulgt av Patricia Longstaff fra Syracuse University som påpekte viktigheten av improvisasjon når vanlige mottiltak feiler. Det var forøvrig også interessant å merke seg hvor lite denne sesjonen hadde til felles med sesjonen om “Resilient Networks and Infrastructures” på dag 2!

SINTEF var ansvarlig for sesjonen “Identity, Privacy and Trust Management“, og i tillegg til vårt innlegg om ansvarlighet i skyen, presenterte Tomas Sander fra HP et innlegg om informasjonsdeling (spesielt i forbindelse med dataangrep), Andy Musliner foretok et underholdende reklamefremstøt på vegne av konseptet Trusted Computing, og Claude Barfield rundet det hele av med en diskusjon om hva PRISM-avsløringene og debatten rundt Huawei har medført for amerikansk og internasjonal forretningsdrift.

 

Illustrasjon ved Flickr-bruker eGuide Travel CC-BY 2.0