Sikkerhet og sårbarhet 2014

2013 ny SoS_LogoVårens faste og vakreste eventyr nærmer seg! Konferansen Sikkerhet og sårbarhet arrangeres 13. og 14. mai i Trondheim – programmet er klart og påmeldingen er åpnet. I år skal vi innom tema som sikkerhetskultur, økt overvåkning, økt sporing, økt bruk av Big Data og Bring Your Own Service- trenden (BYOS).

Internett har i lang tid vært sett på som fritt, åpent og anonymt. Denne naive holdningen er nå blitt gjort til skamme ved at alt fra statlige enheter til kiosken på hjørnet forventer å kunne spore og overvåke hva du foretar deg. Grensen mellom personvern og brukervennlighet flyttes stadig grunnet lovnader om smartere og bedre funksjonalitet til lavere kostnad, og til slutt lurer man på hva man sitter igjen med, hva er produktet? Jo, det er deg.

Informasjonssikkerheten utfordres fra alle kanter, i nye og gamle former. Sårbarheter avdekkes i økende takt med at nye smarte enheter og systemer kobles til Internett. Overvåkning og sporing er nå normalen. Kan standarder, sjekklister eller antivirusleverandørene hjelpe deg? Bør du overlate sikkerheten til en skyleverandør, eller er eneste alternativ å legge seg selv i skyttergraven? I år som tidligere går vi litt ekstra i dybden på informasjonssikkerhet innen helse. Samtidig tar vi et ekstra blikk på mobil sikkerhet, Big Data og B2B-apps.

Sikkerhet og sårbarhet er en glimrende anledning til å møte fagfolk med samme utfordringer som deg selv. Kom og del, diskuter og lær!