Det blir et nytt fellesmøte i regi av Dataforeningen, ISF, ISACA og CSA onsdag etter påske! Vi sees på Kantega 3. april kl. 16:30 (NB: Ny tid!)!
Som alltid spanderer vi mat og drikke, og det blir påfølgende sosialisering et sted på Solsiden!
Det blir et nytt fellesmøte i regi av Dataforeningen, ISF, ISACA og CSA onsdag etter påske! Vi sees på Kantega 3. april kl. 16:30 (NB: Ny tid!)!
Som alltid spanderer vi mat og drikke, og det blir påfølgende sosialisering et sted på Solsiden!
Sikkerhetsmåneden er over, men truslene vedvarer! Derfor inviterer vi til et nytt medlemsmøte i Dataforeningens faggruppe for informasjonssikkerhet, onsdag 9/11 på Pirsenteret.
Torsdag 6. oktober setter Inger Anne Tøndel endelig punktum for SINTEF-prosjektet SoS-Agile ved å forsvare sin doktorgradsavhandling “Prioritisation of security in agile software development projects”.
Maskinlæring later til å ha gjort fantastiske fremskritt på mange områder, noe som har ført til mye heseblesende pressedekning om “Kunstig Intelligens”, hvor dyp læring har blitt opphøyet til noe som mest av alt minner om magi i offentlighetens øyne.
Da er det endelig klart for et nytt felles ISACA/ISF/CSA/Dataforeningen medlemsmøte i Trondheim! Vi møtes 21/9 kl. 16:00 på Lager11!
I fjor høst foretok vi en utredning på vegne av Oslo Construction City Cluster AS, anført av OBOS, Statsbygg, AF-gruppen og Betonmast, for å se om det var grunnlag for å opprette et sektorvist responsmiljø (SRM) for Bygg-, Anleggs- og Eiendomsbransjen. Vi inviterte 24 bransjeaktører til videointervjuer på ca. en time, hvorav vi klarte å få til intervjuer med 7. Dessuten hadde vi tilsvarende intervjuer med 3 eksisterende SRMer, samt med en større leverandør av IT-tjenester.
Endelig er vi klare med et nytt fysisk ISACA/ISF/CSA/Dataforeningen fellesmøte! Meld deg på, og still opp på Pirsenteret onsdag 29/9 før kl 17:30!
Noen og enhver kjenner sikkert på følelsen av “zoom fatigue”, men i mangel av fysiske møteplasser arrangerer vi nok et virtuelt fellesmøte med ISF, ISACA, CSA Norge og Dataforeningen!
I regi av Referansenettverk for Digital Sikkerhet arrangerer vi 24/6 et virtuelt møte for å snakke om muligheter for deltagelse i EU-prosjekter generelt, og spesielt om hva som skjer i det nye programmet Horizon Europe.
Ravi Borgaonkar har skrevet et engelsk blogginnlegg om hacking av 5G nettverksinfrastruktur, samt referat fra høstens 5G hackaton – les det her:
Forrige uke gikk ICT Proposers’ Day av stabelen i Helsinki. Dette er et arrangement som har som hensikt å informere om kommende utlysninger av forskningsmidler innen EUs Horisont 2020 rammeprogram for IKT, samt en mulighet for industri og forskere å møtes for å bygge konsortium. Programmet var ganske overveldende med mange parallelle spor, heldigvis hadde vi flere personer tilstede og hadde lagt en plan for å få med oss det som var relatert til digital sikkerhet.
Det er fire aktuelle utlysninger som man kan posisjonere seg mot til neste år med spesielt fokus på cybersikkerhet, som alle har frist 27. August 2020:
I begynnelsen av juni arrangerte vi nok en gang “International Workshop on Secure Software Engineering in DevOps and Agile Development” (SecSE 2019), denne gang som en del av konferansen Cyber Security i Oxford.
Onsdag 12/9 braker det løs igjen med et nytt fellesmøte mellom ISF, Dataforeningen og ISACA – og nå er også CSA kommet med på arrangørsida.
Sikkerhet & Sårbarhet finner sted i Trondheim 8. og 9. mai og SINTEF stiller med to veldig spennende foredrag!
OBS! Om du skal delta, meld deg på innen 25. april her, før prisen går opp!
Lille julaften 2015 svartnet det bokstavelig talt for mange ukrainere. Nærmere en kvart million var plutselig uten strøm, og mange fikk ikke strømmen tilbake på seks timer eller mer. Selv i et land hvor oppvarming hovedsakelig skjer med gass, er det ikke særlig trivelig å være strømløs midt på vinteren.
Tradisjonen tro arrangerer ISACA, ISF og DND et felles medlemsmøte hos SINTEF Digital i Trondheim 8. november. Sikkerhetsmåneden er over, men sikkerhetstruslene lurker der ute like fullt!
Sammen med kolleger fra SINTEF arrangerte vi 26/9 et temamøte med det klingende navnet “Ikke-funksjonelle krav i smidige prosjekter” hos KnowIt i Oslo. Møtet hadde deltakere fra bedrifter som deltar i forskjellige forskningsprosjekter med SINTEF Digital i Trondheim, og fokuset var på sikkerhet (security), trygghet (safety) og skalerbarhet (scalability).
Vi synes at alle burde få muligheten til å lære å spille Protection Poker, så vårt bidrag til Sikkerhetsmåneden er å tilby kurs.
Siden dette er en nasjonal dugnad, koster det bare 1000 kroner som går uavkortet til utvikling av Sikkerhetsmåneden.