
I regi av Referansenettverk for Digital Sikkerhet arrangerer vi 24/6 et virtuelt møte for å snakke om muligheter for deltagelse i EU-prosjekter generelt, og spesielt om hva som skjer i det nye programmet Horizon Europe.
I regi av Referansenettverk for Digital Sikkerhet arrangerer vi 24/6 et virtuelt møte for å snakke om muligheter for deltagelse i EU-prosjekter generelt, og spesielt om hva som skjer i det nye programmet Horizon Europe.
Ravi Borgaonkar har skrevet et engelsk blogginnlegg om hacking av 5G nettverksinfrastruktur, samt referat fra høstens 5G hackaton – les det her:
Forrige uke gikk ICT Proposers’ Day av stabelen i Helsinki. Dette er et arrangement som har som hensikt å informere om kommende utlysninger av forskningsmidler innen EUs Horisont 2020 rammeprogram for IKT, samt en mulighet for industri og forskere å møtes for å bygge konsortium. Programmet var ganske overveldende med mange parallelle spor, heldigvis hadde vi flere personer tilstede og hadde lagt en plan for å få med oss det som var relatert til digital sikkerhet.
Det er fire aktuelle utlysninger som man kan posisjonere seg mot til neste år med spesielt fokus på cybersikkerhet, som alle har frist 27. August 2020:
I begynnelsen av juni arrangerte vi nok en gang “International Workshop on Secure Software Engineering in DevOps and Agile Development” (SecSE 2019), denne gang som en del av konferansen Cyber Security i Oxford.
Onsdag 12/9 braker det løs igjen med et nytt fellesmøte mellom ISF, Dataforeningen og ISACA – og nå er også CSA kommet med på arrangørsida.
Sikkerhet & Sårbarhet finner sted i Trondheim 8. og 9. mai og SINTEF stiller med to veldig spennende foredrag!
OBS! Om du skal delta, meld deg på innen 25. april her, før prisen går opp!
Lille julaften 2015 svartnet det bokstavelig talt for mange ukrainere. Nærmere en kvart million var plutselig uten strøm, og mange fikk ikke strømmen tilbake på seks timer eller mer. Selv i et land hvor oppvarming hovedsakelig skjer med gass, er det ikke særlig trivelig å være strømløs midt på vinteren.
Tradisjonen tro arrangerer ISACA, ISF og DND et felles medlemsmøte hos SINTEF Digital i Trondheim 8. november. Sikkerhetsmåneden er over, men sikkerhetstruslene lurker der ute like fullt!
Sammen med kolleger fra SINTEF arrangerte vi 26/9 et temamøte med det klingende navnet “Ikke-funksjonelle krav i smidige prosjekter” hos KnowIt i Oslo. Møtet hadde deltakere fra bedrifter som deltar i forskjellige forskningsprosjekter med SINTEF Digital i Trondheim, og fokuset var på sikkerhet (security), trygghet (safety) og skalerbarhet (scalability).
Vi synes at alle burde få muligheten til å lære å spille Protection Poker, så vårt bidrag til Sikkerhetsmåneden er å tilby kurs.
Siden dette er en nasjonal dugnad, koster det bare 1000 kroner som går uavkortet til utvikling av Sikkerhetsmåneden.
For to uker siden var jeg så heldig å få delta på et banebrytende eksperiment, en simulering av hvordan hacking av medisinsk utstyr ville håndteres klinisk på sykehusets akuttmottak. Simuleringen foregikk på CyberMed Summit ved University of Arizona i Phoenix, og ble ledet av Jeff Tully og Christian Dameff, to leger som også er stolte over å kalle seg “hackere”. Det ble en seanse preget av høy puls og blodig alvor (bokstavelig talt), og det var ikke bare på grunn av hetebølgen at både de som deltok og vi som så på ble rimelig svette.
Simuleringen foregikk på operasjonsstuer som brukes i opplæring av medisinstudenter, med profesjonelt helsepersonell, pasientskuespillere og tre erfarne leger som “prøvekaniner”. Teamet på operasjonsstua var drillet i hacking-scenariene, men for å gjøre det hele mest mulig realistisk var ikke legene som ledet teamet blitt informert om at pasienten som ble trillet inn på akuttmottaket hadde blitt utsatt for hacking.
Simuleringen ble filmet av ABC News, og nyhetssaken kan sees online her.
Vi innleder juni med en Hacker’s Pub i samarbeid med Dataforeningen på Work-Work. Temaet er “Mobile applications and security”, og vi fører an med innlegget “Static Analysis Tools for analysing Security in Mobile Applications”, presentert av vår post doc. Tosin Oyetoyan og gjesteforsker Marcos Chaim fra Brasil.
Pacemakere og implanterte hjertestartere tilkobles internett – med sikkerhetshull som i verste fall kan ta livet av brukeren.
Denne uken holdt jeg foredrag på Lerchendalkonferansen om min motivasjon for å forske på cybersikkerheten i min egen personlige kritiske infrastruktur, en pacemaker som genererer hvert eneste hjerteslag som hjertet mitt gjør. Se video av presentasjonen min her:
De fleste nyter nok en velfortjent sommerferie, men det skader ikke å tenke noen uker framover! Ta løpefart på høsten med faglig påfyll i august!
14-15 juni braker det løs med en ny utgave av “sommerens vakreste eventyr”. I år har CSA Nordic Summit slått seg sammen med Security Culture Conference i et heidundrande to-for-en-tilbud med bøttevis av kjente navn på talerlisten.
Vi kommer til å bidra på flere plan, bl.a. med siste nytt fra OJ!, SINTEFs eget internprogram for sikkerhetskultur.
ISF, ISACA og Faggruppen Informasjonssikkerhet i Dataforeningen Trøndelag inviterer til felles møte for faglig påfyll onsdag 14. oktober fra kl.15 til kl.18. Etter det faglige programmet blir det servering og sosialisering.