Sikkerhet & sårbarhet 2015

stand-dndsos13Konferansen Sikkerhet & sårbarhet arrangeres 5.-6. mai i Trondheim. Denne gang blir SINTEF upåklagelig godt representert, med både tre faglige foredrag og som partner med stand. I følge arrangøren er dette møtestedet for alle som er opptatt av hva god informasjonssikkerhet kan bety for egen virksomhet. Det skulle vel med andre ord være gode muligheter for at vi sees her.

Fra vårt eget hold vil Martin Gilje Jaatun presentere en rykende fersk undersøkelse av modenhetsnivået for programvaresikkerhet i offentlig sektor, som SINTEF har utført på vegne av Difi. Kartleggingen er gjort med utgangspunkt i rammeverket Building Security In Maturity Model (BSIMM), som har sin egen faste spalte her på bloggen. Presentasjonen blir holdt sammen med seksjonssjef for sikkerhet i Difi, Lillian Røstad.

Undertegnede vil delta med en presentasjon av vårt interne arbeid med sikkerhetskultur i SINTEF, som går under konseptet vi kaller “OJ!”. Jeg har tidligere delt et lite innblikk her på bloggen, og vil i innlegget gi noen flere smakebiter fra innholdet. Samtidig blir det rom her for å gå mer i dybden på praktiske utfordringer og erfaringer fra arbeidet.

Vårt tredje bidrag er det Marie Moe som vil stå for, sammen med Hans Christian Pretorius fra NorCERT. Marie har nemlig meldt sin overgang til forskningsgruppen vår fra april, og vi benytter anledningen til å ønske henne hjertelig velkommen – etterhvert også som skribent her på bloggen, naturligvis. Innlegget vil ta for seg statistikk og trender i risikobildet, eksempler på digital spionasje mot norske virksomheter, samt råd om hvordan håndtere denne typen hendelser.

I tillegg deltar Maria B. Line som medlem i programkomiteen, slik hun har gjort i en årrekke.

Du finner hele programmet og påmeldingsskjema hos Dataforeningen.

Dette gleder vi oss til!